Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » Γιώργος Καζαντζής – εφ’ όλης της ύλης!Μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Αίθουσα Χρήστου Λαμπράκη. Συνέντευξη τύπου.
Με αφορμή την εφ' όλης της ύλης συναυλία του Γιώργου Καζαντζή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου.
Εξ αριστερών στο πάνελ κάθισαν ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Γιαννης Καζαντζής και ο Γιώργος Νταλάρας.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Γιώργος Καζαντζής παρουσιάζοντας το πρόγραμμα το οποίο όπως ανέφερε έχει να κάνει με την περί χρονολογικά απόσταση δισκογραφικής συνεργασίας ξεκινώντας από το νεότερο δίσκο "Έρωτας ή τίποτα" με ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα. 

Ακολουθεί ο Μίλτος Πασχαλίδης ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του ερμηνεύοντας παιδικά τραγούδια του «Πήτερ Παν» η Φωτεινή Βελεσιώτου με τις γνώριμες πλέον Μέλισσες και τέλος η Λιζέτα Καλημέρη με τη παλαιότερη του συνεργασία όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος η «Πνοή του Ανέμου».Ο συνθέτης ανέφερε επίσης και το ρόλο της Κικής Δημουλά στη συναυλία η οποία θα παρίσταται διαβάζοντας από βίντεο με την ορχήστρα να τη συνοδεύει στο οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική δουλειά Μικρή Σουίτα.

Ένα ακόμη στοιχείο της συναυλίας είναι και η οργανική του σύνθεση «Βαλς της Ουτοπίας».

Στο μουσικό αυτό ταξίδι θα συμπεριληφθούν επίσης και τραγούδια του συνθέτη σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από τη δισκογραφική τους συνεργασία και τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή ως αφιέρωμα στους μεγάλους δημιουργούς με τους οποίους ο συνθέτης υπήρξε συνεργάτης και φίλος.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Γιώργος Νταλάρας ο οποίος χαρακτήρισε το συνθέτη  έναν  αθόρυβο ήρωα του τραγουδιού με μεγάλη κατάρτιση, ο οποίος τολμά να παντρέψει μεταξύ τους διαφορετικούς ήχους και πολύπλοκα τραγούδια. Eπίσης τόνισε την ικανότητά του, να συμπεριλάβει στις οργανικές του συνθέσεις, λαϊκές μελωδίες δένοντάς τες αρμονικά και ρυθμικά. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Σε μια εποχή που είναι όπως είναι εμείς ασχολούμαστε με τους στίχους και την ποίηση και είμαστε τυχεροί».Η Φωτεινή Βελεσιώτου αναφέρθηκε στην απρόσμενη συνάντηση τους και στο τραγούδι Μέλισσες στίχοι της Ελένης Φωτάκη το οποίο την κατέταξε σε νέους δρόμους του τραγουδιού. Παρά την διαφωνία του, η ίδια συγκινημένη ευχαρίστησε τον συνθέτη καθώς την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης αναφέρθηκε στη δική του συνεργασία με το συνθέτη, όταν ερμήνευσε παιδικά τραγούδια του «Πήτερ Παν», ένα εξαιρετικό δίσκο στον οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι καλλιτέχνες. Ο ίδιος περιέγραψε επίσης, το συντεχνιακό κόλπο που έχουν οι ακροατές να ακούν τον ερμηνευτή, σε αντίθεση με τους καλλιτέχνες να σκέφτονται πάντα το συνθέτη των τραγουδιών. Συνέχισε λέγοντας: «Eπιμένουμε σε αυτή τη παράξενη, βάρβαρη σκληρή εποχή, να ασχολιόμαστε με τις μουσικές και το ωραία ποιήματα».Τέλος ο Γιώργος Καζαντζής έκανε μια εκτενή αναφορά στους μουσικούς που θα πλαισιώνουν τους καλλιτέχνες.


Λίγα Λόγια για τη συναυλία 


Η συναυλία του Γιώργου Καζαντζή - εφ΄ όλης της ύλης περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια και οργανικά κομμάτια από τη μέχρι σήμερα δισκογραφική του πορεία τα οποία θα ερμηνεύσουν Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λιζέτα Καλημέρη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά με την Κική Δημουλά να διαβάζει από βίντεο τα ποιήματά της «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ» και την ορχήστρα να τη συνοδεύει με το οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική τους δουλειά μικρή Σουίτα.Στη συνέχεια οι μεγάλοι καλλιτέχνες, συνεργάτες του Γιώργου Καζαντζή θα ερμηνεύσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη όπως: «Μέλισσες», «Ήτανε αέρας», «Μυστικό», «Χειμωνανθός», «Το πέταγμά σου», «Φωτιά κι αλμύρα», «Σαν καταιγίδα», «Κατάρτι κι ατμός», «Στα μιστά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος» κ.α. ενώ η τραγουδιστική ροή θα εμπλουτιστεί μελωδικά με την οργανική του σύνθεση «Βάλς της ουτοπίας».

Η συναυλία θα συνεχιστεί με τραγούδια του συνθέτη σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από τη δισκογραφική τους συνεργασία και θα κλείσει με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, ως αφιέρωμα στους δύο αυτούς Μεγάλους δημιουργούς με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και φίλος.Ο Γιώργος Καζαντζής έχει γράψει μουσική για το θέατρο και για μερικές από τις πιο σημαντικές τηλεοπτικές σειρές. Φέτος απολαμβάνουμε τις αγαπημένες και πολύ επιτυχημένες δικές του Μέλισσες που με μοναδικό τρόπο ερμήνευσε η Φωτεινή Βελεσιώτου στη νέα σειρά του Αντέννα Άγριες Μέλισσες κι έχει καταθέσει στη δισκογραφία μεγάλα τραγούδια.

Η ορχήστρα αποτελείται από τα εξής όργανα: Τύμπανα, Ακ. Κιθάρα, Κλ. Κιθάρα, Πιάνο, Κοντραμπάσο, Ακορντεόν, Μπουζούκι, Μαντολίνο, Κουαρτέτο εγχόρδων.


Κείμενο - Φωτογραφίες : Κωνσταντίνα Μακρογιάννη

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply