Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » Ο Νταλάρας «Unplugged» στο Μαρούσι. Μια ξεχωριστή συναυλία !Τελικά, η επιτυχία και η διαχρονικότητα δεν έρχεται τυχαία. Τρανταχτό παράδειγμα ο Γιώργος Νταλάρας. Πενήντα χρόνια στο προσκήνιο και δεν εφησυχάζει ποτέ! Τι κι αν πια δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν! Με τέτοια «χρυσή» διαδρομή θα μπορούσε να ακουμπά στην ίδια δοκιμασμένη συνταγή της επιτυχίας αλλά αυτός «ψάχνεται» σαν πρωτόβγαλτο μαθητούδι. Μια ακόμη απόδειξη γι’ αυτό; Η συναυλία στο κατάμεστο «Αίθριο θέατρο» Αμαρουσίου στις 9/7/2019.


Ο Γιώργος Νταλάρας και οι συνεργάτες του πραγματοποίησαν μία σπάνια συναυλία με υπέροχα, εξαιρετικά τραγούδια και η βραδιά ήταν sold out!  Στην συναυλία αυτή του Αμαρουσίου με τίτλο ««Unplugged» ο ερμηνευτής διάλεξε εξαιρετικά τραγούδια, τραγούδια που άλλα είχε πρωτοπεί ο ίδιος είτε άλλοι μεγάλοι τραγουδιστές. 


Το ρεπερτόριο ήταν ένα απάνθισμα του ελληνικού τραγουδιού και όχι μόνο αφού τραγούδησε και latin. Η επιλογή των τραγουδιών ήταν εξαιρετική κι ευχάριστα απρόβλεπτη. Η συναυλία ξεκίνησε με δυο ορχηστρικά του Μάνου  Χατζιδάκι (Η παρθένα της γειτονιά μου &  The Palace Museum από την ταινία «Top Kapi») κι αμέσως μετά Μίκης Θεοδωράκης και Ιάκωβος Καμπανέλλης  «Από το παράθυρό σου»  από την «Γειτονιά των αγγέλων» όπου ο Νταλάρας αρχίζει να τραγουδάει μαζί με την εξαιρετική Ασπασία Στρατηγού που έχει τα τελευταία χρόνια δίπλα του στις συναυλίες.Με τέτοια εισαγωγή ένιωθε κανείς ότι η βραδιά αυτή θα ήταν ξεχωριστή και ήταν, τελικά. Τραγούδια λιγότερο γνωστά ή απ’ αυτά που δεν μπήκαν πολλές φορές στο ρεπερτόριο των συναυλιών του   φωτίστηκαν μοναδικά από τον ερμηνευτή. Τραγούδια όπως τα «Κάτω από την κληματαριά» (Αντ. Βαρδή - Ανδρ. Αγγελάκη), «Κλειδαριές» (Γ.Σαμπάνη-Ελ. Βραχάλη), «Δεν φταίω» (Γ.Σπανού-Λ.Παπαδόπουλου) και «Της πίκρας το γυαλί» (Τ. Γκρους- Ηλ. Κατσούλη)  δεν έχει κανείς την ευτυχία να τα ακούει σε κάθε συναυλία του Νταλάρα. Αλλά και τα υπόλοιπα τραγούδια (Κουρασμένο παλικάρι, Το πεπρωμένο, Οι ελεύθεροι κι ωραίοι, Historia de un amor, Παραπονεμένα λόγια …)   που ακούγονται πιο συχνά , στη βραδιά αυτή ακούστηκαν «διαφορετικά» λόγω της ενορχήστρωσης της όλης συναυλίας. Έκπληξη της βραδιάς ήταν η εκτέλεση μιας άγνωστης μελωδίας που ο Νταλάρας έμαθε από τον πατέρα του, Λουκά Νταράλα και την παρουσίασε για πρώτη φορά δημόσια χωρίς να ξέρει ποιος είναι ο δημιουργός. H Ασπασία Στρατηγού, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Νταλάρας, όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερη. Στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο μια και είχε να αναμετρηθεί και με τη σφραγίδα των πρώτων εκτελέσεων. 

  

Οι εξαιρετικοί μουσικοί που συνόδευαν τους τραγουδιστές ήταν οι : Γιώργος Μάτσικας-μπουζούκι/κιθάρα , Χρήστος Ζέρβας-κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, Θανάσης Σοφράς-κοντραμπάσο, Μάνος Γρυσμπολάκης-ακορντεόν, Στράτος Σαμιώτης-κρουστά.Τις εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις είχε κάνει ο Γιώργος Νταλάρας. Στον σχεδιασμό ήχου-ηχοληψία ήταν οι  Αντώνης Ζαχόπουλος &  Βαγγέλης Κουλούρης ενώ τον φωτισμό είχε ο Γιάννης Μανιατάκος.

Τη συναυλία αυτή ο Γιώργος Νταλάρας αφιέρωσε στον Γιάννη Σπάθα.

Στο τέλος της συναυλίας ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης δώρισε από ένα λεύκωμα της πόλης στον Νταλάρα και στη Στρατηγού ευχαριστώντας τους για την μοναδική βραδιά που χάρισαν στο κοινό.
Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο : Κώστας Πατσαλής

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply