Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » Πολάκης - Μητσοτάκης : δύο βιογραφικάΤο σήριαλ Πολάκη καλά κρατεί και κορυφώνεται, αύριο Δευτέρα με την πρόταση μομφής της ΝΔ (του Μητσοτάκη δηλ.) εναντίον του. Ο Πολάκης έχει μπει, ξεκάθαρα, στο ρόλο του "αποδιοπομπαίου τράγου" κι έχει γίνει ο στόχος της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης με τελικό αποδέκτη τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. 


Ο Κώστας Μπαξεβάνης σκιαγραφεί με πλήρη ακρίβεια (κατά τη γνώμη μου) την "υπόθεση Πολάκη" : "...Για όλα όμως φταίει ο Παύλος Πολάκης. Εδώ τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά. Η προσπάθεια ενοχοποίησης του Πολάκη δεν σχετίζεται μόνο με το γεγονός ότι τους χάλασε το φαγοπότι που είχε και αστακό από το ΚΕΕΛΠΝΟ, χαβιάρι από τη Novartis και σαμπάνια απ’ όπου έβαζαν την υπογραφή τους και το χέρι τους. Ο Πολάκης αντιπροσωπεύει και θυμίζει αυτό που προσπαθούν να ξεχάσουν. Ότι υπάρχουν τέτοιοι αριστεροί τύποι που θα επιμένουν να τους βάλουν να πληρώσουν τον λογαριασμό. Επίσης δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν με τη συνήθη μπουρδολογία, με το «σεις και με το σας» των τηλεπαραθύρων. 

Στο θέμα του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου, προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα, ενοχοποίησαν τον Πολάκη εμφανίζοντάς τον να λέει κάτι προσβλητικό για τον αγαπητό και θαυμαστό Στέλιο. Στην πραγματικότητα ο Πολάκης έθεσε τον Κυμπουρόπουλο στο πολιτικό βάθρο ως ίσο με αυτόν και του απάντησε πολιτικά ζητώντας να μην παραβλέπει την κοινωνική πολιτική (από την οποία και ο ίδιος είχε ευνοηθεί) για χάρη των βλέψεων Μητσοτάκη.

Αυτοί που πρόσβαλαν τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είναι όσοι χρησιμοποίησαν την αναπηρία του ρατσιστικά για να δείξουν πως ο Πολάκης επιτίθεται σε ΑμεΑ (είμαι σίγουρος πως στο μυαλό τους το λένε λιγότερο κομψά «σακάτης»). Η κ. Βόζεμπεργκ μάλιστα κάλεσε τον Πολάκη να επιτίθεται σε ίσους με αυτόν, θεωρώντας προφανώς τον Κυμπουρόπουλο υποδεέστερο στο μυαλό και στην πολιτική άποψη.

Το κακό ωστόσο είναι πως στο συστηματικό μπούλινγκ που γίνεται στην κυβέρνηση (φυσικά και στον Πολάκη) υπάρχουν και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αναγνωρίζουν την προσωπική επίθεση και την αθλιότητα ως αισχρή πολιτική επιλογή, αλλά είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν στον καθωσπρεπισμό του Κυριάκου και να αναζητήσουν τους επιζήμια κακότροπους γύρω τους. Και επειδή όπως είπαμε όλα είναι πολιτική, η τακτική αυτή δεν είναι απαραίτητα ευαισθησία.".*

Αφού το μεταθέτουν στο ανθρώπινο και στο κοινωνικό, παραθέτω απλά παρακάτω τα βιογραφικά των Πολάκη και Μητσοτάκη. 

Ο Πολάκης είναι χειρούργος γιατρός κι έχει σώσει εκατοντάδες συνανθρώπους του (ως επαγγελματίας φυσικά), χωρίς να του λείπει κι ο ακτιβισμός (συμμετείχε σε επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία το 1999).

Ο - πολυσπουδαγμένος - γόνος του πολιτικού τζακιού της οικογένειας Μητσοτάκη, έχει εργαστεί 11 μήνες (!) στον μισό αιώνα ζωής του, ενώ από το 2004 αμείβεται από τον ελληνικό λαό ως βουλευτής.

Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, μετά τον πρώτο ανασχηματισμό, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Ο Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης Σαμαρά ανέλαβε να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους...μεταξύ άλλων, 1.400 σχολικοί φύλακες και 2.500 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ...Ο ίδιος ο Μητσοτάκης, ωστόσο, χαρακτήρισε τις απολύσεις ως αναγκαίες για τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης...

Προσωπικά, μεταξύ της λαϊκής αθυροστομίας του γιατρού Πολάκη και τον κυνισμό του "υπουργού των απολύσεων" Μητσοτάκη, προτιμώ το πρώτο. Και, φυσικά, αγωνίζομαι, να μη γίνει ο "υπουργός των απολύσεων" και "πρωθυπουργός των απολύσεων"!


Τάσος Καραντής
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply