Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » Νύχτα, σαν τους βρικόλακες...Μέσα στη νύχτα, κάποιοι θρασύδειλοι γέμισαν με συνθήματα μίσους τους τοίχους του Γενικού Λυκείου Μαραθώνα, φτύνοντας μίσος και ρατσισμό!


Η διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε σχετικά από εργαζόμενη του κυλικείου, η οποία το βράδυ της Κυριακής, που βρέθηκε στο σχολείο για τις απαραίτητες ετοιμασίες πριν από το πρωινό της Δευτέρας, αντίκρισε το αποκρουστικό θέαμα.

Με το φως της ημέρας αποκαλύφθηκε το εμετικό έργο αυτών που υπέγραψαν τα συνθήματα: από το εθνικιστικό «Μακεδονία Γη Ελληνική» μέχρι το φασιστικό «Σφαίρες στα κεφάλια των κομμουνιστών» και το ρατσιστικό «Έξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα μας», οι χρυσαυγίτες δεν δίστασαν μέχρι και να στοχοποιήσουν εκπαιδευτικούς, καλώντας σε βιαιοπραγίες εναντίον τους.

«Είναι πράγματι λυπηρό αυτά να συμβαίνουν στην πόλη του Μαραθώνα, όπου χύθηκε αίμα για την εδραίωση και επικράτηση του δημοκρατικού και ανθρωπιστικού ιδεώδους και της ελευθερίας της σκέψης.

»Δυστυχώς, ο φασισμός είναι εδώ και δεν θα πάψει να υπάρχει και να στρατολογεί ανώριμους εφήβους και άρα έτοιμους να γίνουν άθυρμα στα χέρια των επιτηδείων, που θέλουν να τους μετατρέψουν σε πολτό, σε μάζα αναλώσιμη για ίδιους και σκοτεινούς σκοπούς» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Χάιδω-Αναστασία Ρίζου, διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Μαραθώνα, της οποίας η αντίδραση ήταν άμεση.

«Πήγαινε να πάρεις πέντε κιλά αστάρι, νέφτι και ένα ρολό. Θα έρθει σήμερα ο άνθρωπος να το περάσει μία, να σβηστούν, και αύριο θα το βάψουμε εμείς με χρώμα», την ακούμε να δίνει οδηγίες σε κάποιον, και συνεχίζει σ’ εμάς:

«Πρόκειται για ανθρωποειδή που βάλλουν κατά της παιδείας και των αξιών που οι ίδιοι ευαγγελίζονται, τις οποίες, όμως, την ίδια στιγμή ευτελίζουν. Για ποια πατρίδα μας μιλούν και για ποια Ελλάδα; Πάντως όχι τη δική μας, γιατί, αν ήξεραν ιστορία, θα γνώριζαν ότι η Ελλάδα λάτρευε τον Ξένιο Δία, οι κοινωνίες της ήταν πολυσυλλεκτικές και σ’ αυτήν τη γη σήμερα κατοικούν απόγονοι του Ομήρου και του Οδυσσέα του, που στάση ζωής τους είχαν το “πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω”. Οι θρασύδειλοι φασίστες είχαν στόχο να εκφοβίσουν, να στρατολογήσουν, να οδηγήσουν μαθητές στη μισαλλοδοξία και να πλήξουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου».

Η διευθύντρια, από προχθές, έχει συνομιλήσει προσωπικά με όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου, εξηγώντας τους την κενότητα και τη σαθρότητα των φασιστικών και εθνικιστικών ιδεών.

Μας λέει μάλιστα ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν και ότι κι αυτά όπως και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου καταδικάζουν τέτοιου είδους ενέργειες. «Χρειάζεται δουλειά και επαγρύπνηση τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους γονείς. Ας αναλάβουν κι αυτοί πιο υπεύθυνα τον ρόλο τους, κάνοντας ηχηρή την παρουσία τους στο πλάι των παιδιών τους, τα οποία χρειάζονται σημεία αναφοράς και σταθερές που θα τους δείχνουν ανά πάσα στιγμή το σωστό».

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με αιρετούς του δήμου να ζητούν έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, όπως η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαραθώνα Αναστασία Παππά, η οποία σε ανάρτησή της στο facebook –από όπου δανειζόμαστε τις φωτογραφίες με τα συνθήματα– κάνει λόγο για «βδελυρό ιδεολόγημα που δεν έχει θέση ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά».

Η κ. Παππά απέστειλε επιστολή και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας τη σύγκλησή του σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την καταδίκη του περιστατικού αυτού και τη λήψη μέτρων για προστασία των σχολικών μονάδων και κυρίως των μαθητών και των καθηγητών από τέτοια κρούσματα βίας.
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply