Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » Η αποικία των «Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων» κινδυνεύει με αφανισμό!




Η δεύτερη μεγαλύτερη αποικία πιγκουίνων, γνωστή ως «Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι» (Emperor Penguins), θεωρείται πολύ πιθανό να έχει δεχτεί σοβαρότατο πλήγμα, καθώς χιλιάδες νεοσσοί πνίγηκαν, όταν τεράστιο κομμάτι πάγου, κατέρρευσε απότομα στην Ανταρκτική, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της.


Από την καταστροφική κατάρρευση του πάγου, στον Κόλπο του Χάλεϊ, το 2016, κανένα ίχνος αναπαραγωγής, δεν έχει εντοπιστεί έκτοτε, από τους επιστήμονες., που χρησιμοποίησαν δορυφορικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κατά την πάροδο του χρόνου, ούτως ώστε να καταλήξουν στα συμπεράσματα τους.

Συνήθως 15.000 με 24.000 ζεύγη «Αυτοκρατορικών Πιγκουίνων» συρρέουν κάθε χρόνο στην περιοχή, για αναπαραγωγή. Πρόκειται για ένα ποσοστό κοντά στο 5% με 9% του παγκόσμιου πληθυσμού των πιγκουίνων.

Ο κόλπος στη Θάλασσα του Ουέντελ είχε στο παρελθόν χαρακτηριστεί ως καταφύγιο για το συγκεκριμένο είδος, ένα από τα πιο κρύα σημεία της ηπείρου, ιδανικό για την αναπαραγωγή τους, παρά τις κλιματικές αλλαγές. Να σημειωθεί πως ο «Αυτοκρατορικό Πιγκουίνος» είναι ο μόνος πιγκουίνος που αναπαράγεται κατά την διάρκεια του χειμώνα στην Ανταρκτική.

«Δεν έχουμε ποτέ άλλοτε συναντήσει τέτοια αποτυχία αναπαραγωγής σε τόσο μεγάλη κλίμακα τα τελευταία 60 χρόνια», ήταν η δήλωση του επικεφαλής αρθρογράφου της έρευνας, Φιλ Τρέιθαν, που ηγείται του τμήματος της «Διατήρησης της Βιολογίας»,  της Βρετανικής Υπηρεσίας για την Ερευνα στην Ανταρκτική. (British Antarctic Survey)

Οι «Αυτοκρατορικοί Πιγκουίνοι», χρειάζονται σταθερό θαλάσσιο πάγο κατά την αναπαραγωγή, ο οποίος πρέπει να έχει διάρκεια κοντά στους δέκα μήνες, αφού οι πιγκουίνοι φτάνουν στην περιοχή τον Απρίλιο και η αναπαραγωγή ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο με την έλευση των νεοσσών.





«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply