Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » Θα βγει ο Κούλης και δε θα έχει μείνει ούτε το “Άβατο των Εξαρχείων” για να το “σπάσει” … ένα αποκαλυπτικό σχόλιο από την πλευρά του ΚΚΕ
Οι ναρκέμποροι, οι μαφίες, τα real estate συμφέροντα, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά της αστυνομίας, πολύ προτού την στείλει η κυβέρνηση στον τόπο του “εγκλήματος” να επιβάλει το δόγμα “νόμος και τάξη”. Κι αν τελικά γίνει ο Κούλης πρωθυπουργός, δε θα βρει κανένα άβατο να σπάσει για λογαριασμό του κράτους και του συστήματος.


Χτες το πρωί έγινε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, για να εκκενώσει δύο κατειλημμένους χώρους στα Εξάρχεια (Σολωμού και Τζαβέλλα), όπου στεγάζονταν μετανάστες και πρόσφυγες. Το δόγμα “νόμος και τάξη” επιβλήθηκε μετά από μερικές ώρες, με δεκάδες προσαγωγές μεταναστών, που σέρνονταν ως λάφυρα του θριάμβου της “κανονικότητας” που επιστρέφει στην περιοχή. Αλλά οι υπεύθυνοι που τους οδήγησαν στα συγκεκριμένα κτίρια και τους υπόσχονταν πως θα είναι ασφαλείς εκεί, δεν ήταν στους προσαχθέντες.

Τα περισσότερα ΜΜΕ θριαμβολογούσαν για την αστυνομική επιτυχία, ενώ ο εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών έλεγε πως υπάρχουν ακόμα δεκάδες καταλήψεις, και πως η αστυνομία πρέπει να είναι διαρκώς παρούσα εκεί για να ανακτηθεί το “Εξαρχιστάν” και να μην επιστρέψουν οι καταληψίες. Κι επειδή η ζωή κρύβει πολλές συμπτώσεις, εντελώς τυχαία η επιχείρηση συνέπεσε με τη διαμαρτυρία των “αγανακτισμένων” Εξαρχειωτών που ζητάνε περισσότερη αστυνόμευση και ασφάλεια στην περιοχή τους. Στον αντίποδα, οι συλλογικότητες του αναρχικού χώρου είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής να αλωνίζουν στην περιοχή.

Και για τις δύο πλευρές το ζήτημα είναι αν το κράτος θα μπει ή όχι στα Εξάρχεια, σπάζοντας το περιβόητο άβατο, που είναι προεκλογική δέσμευση και προγραμματικός στόχος του Μητσοτάκη. Αν και είναι ορατός ο “κίνδυνος”, με αυτήν την “αριστερή κυβέρνηση” που έχουμε, να μην του αφήσει ο Τσίπρας ούτε καν αυτό, βγάζοντας πριν τις εκλογές όλη τη βρώμικη δουλειά, με αντίστοιχες αστυνομικές επιχειρήσεις, και τους μετανάστες ως εύκολα θύματα. Κι είναι εντυπωσιακό πως -τηρουμένων των αναλογιών- αυτά περνάνε χωρίς πολύ θόρυβο, ενώ σε άλλη περίπτωση -και βασικά με άλλη κυβέρνηση- μπορεί να είχαμε κλίμα και σκηνικό νέου Δεκέμβρη…

Μόνο που το θέμα μπαίνει μάλλον σε λάθος βάση. Το κράτος -όπως το εννοούν οι αναρχικοί- και το σύστημα έχουν πατήσει προ πολλού πόδι στα Εξάρχεια και δε θα μπορούσε να τα σταματήσει κάποιο υποτιθέμενο άβατο. Το κράτος έχει πατήσει πόδι με τα ναρκωτικά και τις μαφίες που τα διακινούν ανοιχτά στην πλατεία. Έχει πατήσει πόδι με τις “αλληλέγγυες” ΜΚΟ που χρησιμοποιούν τους μετανάστες για να κερδίζουν ζεστό χρήμα. Έχει πατήσει πόδι με τις μπίζνες και τα real estate, που κατευθύνουν τη μικρο-εγκληματικότητα σε συγκεκριμένες περιοχές, πχ λόφος Στρέφη, για να τις απαξιώσουν και να βάλουν στο χέρι σπίτια και διαμερίσματα, σε πολύ χαμηλές τιμές, για να αναπτυχθεί το Air BnB -που όλως τυχαίως ανθεί παράλληλα με τέτοια φαινόμενα. Κι ίσως να επηρεάζει κι ομάδες που στοχοποιούν οποιονδήποτε αντιδρά με αυτήν την κατάσταση και θέλει να κρατήσει την περιοχή καθαρή από ναρκέμπορους και μαφίες, και ακούει να του λένε πως “κάνει τη δουλειά της αστυνομίας”.

Όλοι αυτοί κάνουν τη δουλειά της αστυνομίας, πολύ προτού την στείλει η κυβέρνηση στον τόπο του “εγκλήματος” να καθαρίσει, με δόγμα “νόμος και τάξη”. Κι αν τελικά έρθει ο Κούλης στα πράγματα, δε θα βρει κανένα “άβατο” να σπάσει για λογαριασμό του συστήματος και του κράτους.

Γι’ αυτό εξάλλου, για να μη χάσει τα πρωτεία του υπερασπιστή του δόγματος “νόμος και τάξη”, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε σε περίπτωση εκλογής του την πλήρη κατάργηση ό,τι είχε απομείνει από το πανεπιστημιακό άσυλο, μαζί με μια ακόμα σειρά μέτρων ενίσχυσης της καταστολής. Γιατί κάθε φορά που ο Σύριζα δείχνει να ισοφαρίζει, αν όχι να ξεπερνάει τους προκατόχους του σε αυταρχισμό, έρχεται η ΝΔ με μια ακόμα πιο αντιδραστική αντιπρόταση, δίνοντας την ευκαιρία στην κυβέρνηση να εμφανίζεται ως “προοδευτικός πόλος”. Ή μήπως της πάρει τη μπουκιά από το στόμα ακόμα μια φορά άραγε;

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply