Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » Έλληνες ευρωβουλευτές απέρριψαν ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και μάλιστα με ισχυρή πλειοψηφία (199 κατά, 79 υπέρ και 18 λευκά). Ο Έλληνας ευρωβουλευτής υπέβαλε το αίτημα εκ μέρους της πολιτικής του ομάδας, ECR.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, μεταξύ των ευρωβουλευτών που απέρριψαν το δίκαιο ιστορικά και ηθικά ψήφισμα, είναι και πολλοί Έλληνες! Συγκεκριμένα, το απέρριψαν η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, ενώ, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, απείχαν οι 20 από τους 27 Έλληνες ευρωβουλευτές.

Το κοινοβούλιο αρνήθηκε και το ενδεχόμενο να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη η συζήτηση για το θέμα «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923».

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι Νίκος Χουντής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Επιτήδειος, Λάμπρος Φουντούλης και Ελευθέριος Συναδινός.

Η πρόταση του Νότη Μαριά για το ψήφισμα

«Η αναγνώριση εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί πλέον μια ιστορική αναγκαιότητα, πολύ δε περισσότερο φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Το 1919, μετά την απόφαση του Κεμάλ Πασά στη Σαμψούντα του Πόντου, οι Νεότουρκοι προχώρησαν σε μαζικές σφαγές και δολοφονίες χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου· πάνω από 350.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά ήταν τα θύματα της γενοκτονίας. Εκτελέσεις, βιασμοί και καταναγκαστικά έργα στα τάγματα εργασίας οδήγησαν στον θάνατο τους Πόντιους αδελφούς μας και πρόκειται για γενοκτονία, διότι οι Έλληνες του Πόντου δολοφονήθηκαν επειδή ήταν Έλληνες και χριστιανοί.

Ζητούμε λοιπόν σήμερα, κύριε Πρόεδρε, ημέρα Δευτέρα, να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη δήλωση της Επιτροπής με θέμα »Αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και να εκδοθεί ψήφισμα. Επιπλέον, ζητούμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το αίτημά μας αυτό και καλούμε τους συναδέλφους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να στηρίξουν αυτήν την πρότασή μας ως ένα ιστορικό χρέος, ιδίως φέτος, που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ»
«Μετά τη χθεσινή θλιβερή ημέρα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία) με τον επικεφαλής κ. Βέμπερ, μαζί με τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους, καταψήφισαν την πρόταση του Καθηγητή και Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά, να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ως Πόντιος στην καταγωγή, θα μπορούσα να φωνάζω, να βγάζω κι εγώ άναρθρες κραυγές για προδοσίες και εθνικά ξεπουλήματα.

Δεν θα το κάνω, διότι, απλώς, δεν περίμενα τίποτα παραπάνω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και δεν θα το κάνω, διότι δεν θα βοηθήσει πουθενά. Ξέρεις τι θα βοηθήσει; Να κατανοήσουμε πώς πρέπει να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές», ζητεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», Αλέξανδρος Νικολαΐδης και συνεχίζει:

«Οι απόψεις του κ. Βέμπερ και ο προσανατολισμός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι γνωστός. Φιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές που οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση για χρόνια, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες της Ε.Ε. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ψηφίζει προτάσεις που θίγουν την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης, που με κάθε ευκαιρία πλέκει το εγκώμιο του κ. Βέμπερ, θα τον υποδεχτεί σε λίγες μέρες στην Ελλάδα για την κοινή τους καμπάνια».

«Το πόσο σημαντικό», καταλήγει, «είναι να καταλάβουμε ότι οι Ευρωεκλογές, δεν είναι ένα ακόμα πολιτικό παιχνιδάκι και ότι οι αντιπρόσωποι που θα στείλουμε εκεί παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πρόσωπο της Ευρώπης που θα σχηματιστεί και κατά συνέπεια, στις αποφάσεις που θα παρθούν από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων για τη χώρα μας, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Διαβάστε, ενημερωθείτε. Μην γίνεστε έρμαια παραπληροφόρησης. Το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ«.

«Θέλουμε πολιτικές λιτότητας, πολιτικές που βάζουν σε δεύτερη μοίρα για άλλη μια φορά τον Ευρωπαίο πολίτη, ακροδεξιές φωνές και μίσος, ή μια Ευρώπη που θα ξαναθυμηθεί το κοινωνικό της πρόσωπο, θα βάλει ξανά τον άνθρωπο στο ‘’βάθρο‘’ των προτεραιοτήτων της και θα πετύχει επιτέλους τους στόχους με οποίους συνέδεσε την αφετηρία της ως ένας θεσμός θα προωθούσε την ειρήνη, την δημοκρατία και την ευημερία των λαών;», διερωτάται.

Κώστας Αρβανίτης: Η μέρα όμως που θα μετατραπεί σε σύγχρονη θλιβερή επέτειο είναι η χθεσινή
Έντονη ήταν και η αντίδραση του Κώστα Αρβανίτη. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» αναφέρει:

«Εφέτος συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Τη μαζική σφαγή 350.000 ανθρώπων -ίσως και περισσότερων- στη Σαμψούντα, από τον Κεμάλ Πασά και τους Νεότουρκούς του.

Η μέρα όμως που θα μετατραπεί σε σύγχρονη θλιβερή επέτειο είναι η χθεσινή.

Όταν, στο Ευρωκοινοβούλιο, οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος και ο κύριος Βέμπερ, μαζί με τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους, καταψήφισαν την πρόταση του Καθηγητή Νότη Μαριά, να συζητηθεί και να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ έρχεται στις 23 του μήνα στην Αθήνα, με σκοπό να εγκαινιάσει την εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές.

Και η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα-προστάτης της εθνικής μας ταυτότητας και υπερηφάνειας, θα τον υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες. Για την κοινή τους καμπάνια.


Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply