Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » » Η πρόκληση της ΧΑ για τις γερμανικές οφειλές κι ο Νόμος 1863/1989 της Άρσης των συνεπειών του Εμφυλίου Πολέμου
Για άλλη μια φορά προκλητική κι ανιστόρητη η Χρυσή Αυγή στα πλαίσια της συζήτησης των γερμανικών οφειλών. Δεν μας έφτανε η μιζέρια της αντιπολίτευσης, όπου έδωσε ήδη ένα όπλο - με τα όσα είπε για προεκλογικό τρικ - στους Γερμανούς!... Είχαμε και τη ΧΑ να προκαλεί - θεατρινίστικα και ψηφοθηρικά - θέτοντας θέμα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 έως το 1949! Εντύπωση (μου) προκάλεσε η μη αναφορά από κανέναν του δημοκρατικού τόξου στο νόμο που έχει λήξει το - ανύπαρκτο πια - θέμα, κι, εννοώ το Νόμο 1863/1989 περί "Άρσης των συνεπειών του Εμφυλίου Πολέμου 1944-1949"! Παρακάτω παραθέτω ρεπορτάζ της νέας πρόκλησης της ΧΑ, καθώς και τα βασικά άρθρα του νόμου 1863/1989 - Τάσος Καραντής.


Ναζιστική πρόκληση από τη Χρυσή Αυγή για τις γερμανικές οφειλές


Σε ακόμη μία ανιστόρητη, ναζιστική πρόκληση προχώρησε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ζητώντας πολεμικές επανορθώσεις και από το ΚΚΕ για τα όσα συνέβησαν στον εμφύλιο πόλεμο.

Ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, Ευάγγελος Καρακώστας, κατά τη συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές στην Ολομέλεια, εκστόμισε απίστευτα ανιστόρητες ατάκες, ενώ ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ανοίξει θέμα διεκδίκησης για τα ανθρώπινα θύματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν με ευθύνη του ΚΚΕ από το 1944 έως το 1949.

«Δεσμευόμαστε ότι η αμύθητη περιουσία του ΚΚΕ θα παραδοθεί σε άπορες ελληνικές οικογένειες..», είπε ο βουλευτής και πρόσθεσε ότι το Δίστομο δεν επλήγη μόνο από Γερμανούς» πρόσθεσε ο ακροδεξιός βουλευτής με την παρέμβασή του να δημιουργεί μεγάλη ένταση στην αίθουσα και να προκαλεί την αντίδραση του προεδρεύοντος Γιώργου Λαμπρούλη.

«Λέγονται ανιστόρητα πράγματα. Αλλά δεν περιμένουμε να ακούσουμε τίποτα άλλο από χρυσαυγίτες δολοφόνους, υπόδικους. Περάστε έξω!», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης ακούγοντας βουλευτές από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής να συνεπικουρούν τον Ευάγγελο Καρακώστα όρθιοι.


«Αυτές οι κραυγές μίσους δεν έχουν θέση εδώ πέρα!», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Βαγιωνάκη που ανέβηκε στο βήμα εκείνη την ώρα.

Οι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης δεν έμειναν εκεί, αλλά επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις κατά βουλευτών που διαμαρτύρονταν με φράσεις όπως «είσαι καραγκιόζης» και «είστε δολοφόνοι».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε να μην γραφτεί τίποτα στα πρακτικά και έδιωξε τους χρυσαυγίτες βουλευτές από την αίθουσα. 


«Υπάρχουν δικογραφίες...» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ιωάννης Λαγός. «Σκοτώνεστε και ματώνετε κόσμο, Έλληνες και μετανάστες. Περάστε έξω!», επέμεινε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης. «Τι περάστε έξω; Στο σπίτι σου είμαστε;», είπε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Ή θα καθίσετε και θα ακούσετε ή θα περάσετε έξω. Δεν περιμέναμε καλύτερη συμπεριφορά από υπόδικους εγκληματίες. Παρακαλώ», είπε ο Γιώργος Λαμπρούλης καθώς οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής όρθιοι επιτίθεντο φραστικά κατά των βουλευτών των άλλων κομμάτων.

«Άθλια πράγματα» το σχόλιο Βούτση

Μετά από αρκετή ώρα και όταν ανέβηκε στην έδρα για να προεδρεύσει της συνεδρίασης, ο Νίκος Βούτσης τοποθετήθηκε για το περιστατικό δηλώνοντας «αυτά είναι άθλια πράγματα. Για το Βίτσι και το Γράμμο τελειώνει κάθε συζήτηση. Αυτοί οι κύριοι χαρακτηρίζονται από αυτά που λένε. Έχουν χαρακτηριστεί και από άλλα μέσα στην κοινωνία και βρίσκονται τώρα ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Η ιστορία είναι αδέκαστη»

Σχόλιο σε υψηλούς τόνους έκανε και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης υπογραμμίζοντας ότι ο λαός πρέπει να γνωρίζει και να μην παγιδεύεται.

«Έχουμε τους φασίστες που ορκίζονται στον Χίτλερ και ξαναλέω ότι είναι κότες και δεν εμφανίζονται. Ήδη έχουν καταδικαστεί στελέχη τους για δολοφονική δράση κατά μεταναστών. Ήδη είναι δολοφόνοι του Φύσσα. Η Ιστορία είναι αδέκαστη όσο κι αν έγινε προσπάθεια παραχάραξης. Ήταν συνεργάτες των ναζί, κουβαλούσαν δεκάδες κεφάλια ανταρτών και έπαιρναν λύτρα από τους Βούλγαρους φασίστες. Να γνωρίζει ο λαός και να μην παγιδεύεται. Είναι υποχρέωση του κάθε δημοκρατικού κόμματος και της κάθε κυβέρνησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Ντροπή και όνειδος»

Την προκλητική παρουσία των βουλευτών της ναζιστικής οργάνωσης δεν άφησε ασχολίαστη και ο πρωθυπουργός ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπή και όνειδος για την ιστορία του λαού μας» την παρουσία τους εντός Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι οι ομιλητές της Χρυσής Αυγής δεν τόλμησαν καν να πουν τη λέξη «ναζί», σχολιάζοντας «είναι ίδιοι και αποτελεί ντροπή πως ένα κομμάτι του λαού παραπλανημένο τους ψήφισε».Ο Νόμος 1863/1989 περί "Άρσης των συνεπειών του Εμφυλίου Πολέμου 1944-1949"Άρθρο 1.

Η περίοδος από την αποχώρηση των Στρατευμάτων κατοχής μέχρι 31-12-1949 αναγνωρίζεται ως "περίοδος εμφυλίου πολέμου.
Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο όρος "συμμοριτοπόλεμος" αντικαθίσταται με τον όρο "εμφύλιος πόλεμος" και όπου "συμμορίτες" με τον όρο "Δημοκρατικός Στρατός".
Διατάξεις συντακτικών πράξεων, ψηφισμάτων, νόμων, διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων, που είναι αντίθετες με τις διατάξεις του παρόντος καταργούνται.

Άρθρο 2.

Αίρονται οι οποιεσδήποτε συνέπειες από καταδίκες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και όσων έλαβαν μέρος στον εμφύλιο πόλεμο που επιβλήθηκαν από κακουργιοδικεία, εφε¬τεία, τακτικά ή έκτακτα στρατοδικεία, ναυτοδικεία ή αεροδικεία για πράξεις που είχαν σχέση με τη συμμετοχή τους στην Εθνική Αντίσταση και τον εμφύλιο πόλεμο καθώς επίσης με τα κοινωνικά τους φρονήματα και γενικότερα με την κατά διαστήματα πολιτική ανωμαλία από την απελευθέρωση και μέχρι 24 Ιουλίου 1974, οι δε ποινές διαγράφονται από τα δελτία του ποινικού μητρώου.»
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply