Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » Είναι καθαρός ναζισμός! - To προφίλ των σύγχρονων Μπρέιβικ – Πώς ο “Λευκός ISIS” ανεβαίνει στο δυτικό κόσμοΟ τρόμος που εξαπολύει η Ακροδεξιά, οι λεγόμενοι υπέρμαχοι της «λευκής φυλής», είναι πλέον παρών παντού. Πυκνώνει η τυφλή δολοφονική βία και γιγαντώνονται οι πολιτικοί σχηματισμοί που την υποδαυλίζουν ... Έχουμε να κάνουμε με θυμωμένους, απογοητευμένους άνδρες, κυρίως λευκούς, που βρίσκουν στόχο και συλλογικότητα μέσα σε αυτές τις ακραίες ομάδες που τους δίνουν ένα ηρωικό αφήγημα μέσω της βίαιης ιδεολογίας περί λευκής υπεροχής. Σώζουν τον πολιτισμό με το να ξεφορτώνονται εμάς τους υπόλοιπους. Είναι σα λευκό ISIS!


Είναι καθαρός ναζισμόςΟ τρόμος που εξαπολύει η Ακροδεξιά, οι λεγόμενοι υπέρμαχοι της «λευκής φυλής», είναι πλέον παρών παντού. Πυκνώνει η τυφλή δολοφονική βία και γιγαντώνονται οι πολιτικοί σχηματισμοί που την υποδαυλίζουν.

Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, που υποτιμούν το επικίνδυνο και ολοένα αυξανόμενο αυτό φαινόμενο, οφείλουν να πάψουν να κάνουν τα στραβά μάτια και να αναγνωρίσουν ότι και με τη δική τους ανοχή έχουν επιτρέψει να ανοίξει και πάλι η πόρτα του καθαρού ναζισμού.

Δυστυχώς, κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Ούτε όσοι αποδίδουν τις δολοφονικές ενέργειες σε «παράφρονες» ούτε όσοι συνεχώς προπαγανδίζουν τις ίδιες συνωμοτικές θεωρίες για τους μουσουλμάνους ή για τους Εβραίους ή για τους μετανάστες ή για τους πρόσφυγες. Κανένας από τους ακροδεξιούς τρομοκράτες που αιματοκύλισαν όλες τις ηπείρους τις τελευταίες δεκαετίες δεν ήταν «παράφρων».

Ο κόσμος συγκλονίστηκε, χθες, από τη σφαγή που διέπραξαν οι ρατσιστές «σταυροφόροι» και είναι εκ του πονηρού η επίκληση ανάλογων ενεργειών τυφλής βίας από φανατικούς τζιχαντιστές. Όπως δεν ήταν αποδεκτό και δεν επιχείρησε κανείς να συμψηφίσει πριν από λίγα χρόνια τις μαζικές δολοφονίες στο Παρίσι ή στις Βρυξέλλες ή στη Μαδρίτη, είναι εξίσου αδιανόητο σήμερα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αμέσως μετά τις μαζικές δολοφονίες να διατυπώνονται από ραδιόφωνα και κανάλια επικίνδυνοι συμψηφισμοί και αναφορές με μισαλλόδοξα υπονοούμενα.


Ο τρόπος που εκφράζεται στο μανιφέστο του ο σφαγέας της Ν. Ζηλανδίας είναι φανερά εμπνευσμένος από τα ανάλογα μανιφέστα της Χρυσής ΑυγήςΤα εμετικά σχόλια που κατακλύζουν και το ελληνικό Διαδίκτυο δεν είναι άσχετα από την επίμονη και συνεχή αναμετάδοση του ανατριχιαστικού βίντεο με την «πετυχημένη», όπως ο ίδιος δήλωσε, ενέργεια του «Τάραντ» ή με το διαρκές κλείσιμο του ματιού, όταν όχι μόνο οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, αλλά και «φιλήσυχοι» πολίτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί καλλιεργούν καθημερινά τον εθνικισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Ο τρόπος που εκφράζεται στο μανιφέστο του ο σφαγέας της Ν. Ζηλανδίας, ο τρόπος που καλύπτει και ταυτόχρονα περιγράφει τη ναζιστική ιδεολογία του είναι φανερά εμπνευσμένος από τα ανάλογα μανιφέστα της Χρυσής Αυγής.


Οι δολοφονίες στα τυφλά, τα πογκρόμ κατά ευάλωτων αλλοδαπών και αντιφασιστών δεν έχουν πείσει ακόμα τους ψηφοφόρους της ναζιστικής οργάνωσης. Είναι, άραγε, σήμερα τουλάχιστον πιθανό να τους πείσουν τα δεκάδες πτώματα στη Ν. Ζηλανδία; Εμείς αμφιβάλλουμε.*


To προφίλ των σύγχρονων Μπρέιβικ – Πώς ο “Λευκός ISIS” ανεβαίνει στο δυτικό κόσμο


Έχουμε να κάνουμε με θυμωμένους, απογοητευμένους άνδρες, κυρίως λευκούς, που βρίσκουν στόχο και συλλογικότητα μέσα σε αυτές τις ακραίες ομάδες που τους δίνουν ένα ηρωικό αφήγημα μέσω της βίαιης ιδεολογίας περί λευκής υπεροχής. Σώζουν τον πολιτισμό με το να ξεφορτώνονται εμάς τους υπόλοιπους. Είναι σα λευκό ISIS.

Μια σύντομη κι ενδιαφέρουσα ανάλυση από το τουίτερ του δημοσιογράφου Wajahat Ali για τα χαρακτηριστικά του μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, τα κοινά του στοιχεία με τον Άντερς Μπρέιβικ αλλά και άλλους φονιάδες των τελευταίων λίγων χρόνων που εμφορούνται από την ιδεολογία μίσους περί “λευκής υπεροχής”. Παρά τους δεδομένους πολιτικούς περιορισμούς της άποψής του, σκιαγραφεί αρκετά καλά την ταυτότητα αυτού του ενισχυόμενου ρατσιστικού και τρομοκρατικού ρεύματος, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι ιδεολογικές του καταβολές εξωραΐζονται από μια σειρά πολιτικούς και ΜΜΕ, ως απλή ένδειξη “παρρησίας”.

Αφήστε με να σας εξηγήσω σύντομα γιατί οι πυροβολισμοί στο τζαμί του Cristchurch επηρεάζουν πολλούς από μας, όχι μόνο τις μουσουλμανικές κοινότητες. Αν το μανιφέστο του δράστη και το περιεχόμενο των ΜΚΔ του είναι ακριβή, εμπνεύστηκε από μια ακροδεξιά ιδεολογική υποδομή που ανθεί, στρατολογεί και ριζοσπαστικοποιεί στο διαδίκτυο. Έγραψε ένα μανιφέστο, ακριβώς όπως ο κατά συρροή δολοφόνος Άντερς Μπρέιβικ. Αναφέρει ακροδεξιές προσωπικότητες και στρατιωτικές μάχες που δοξάζονται από τους λευκούς εθνικιστές, όπως η πολιορκία της Βιέννης το 1683 (σ.σ εκ παραδρομής το πρωτότυπο αναφέρει 1863, πρόκειται για τη δεύτερη πολιορκία της Βιέννης από τους Οθωμανούς, που κατέληξε σε αποτυχία) όπου η Ευρώπη κατά τα φαινόμενα απέκοψε το Ισλάμ.

Όπως ο κατά συρροή φονιάς Μπρέιβικ, θέλει να τιμωρήσει μουσουλμάνους και μετανάστες επειδή τάχα εισέβαλαν στη γη του, θέλει να εκδικηθεί. Προσέξτε το λεξιλόγιο περί «εισβολής» – σας φαίνεται οικείο; Θα έπρεπε. Χρησιμοποιείται κατά μεταναστών και μουσουλμάνων στην Αμερική – 2018 ενδιάμεσες εκλογές.

Άφησε πίσω του βίντεο, έκανε ζωντανή μετάδοση της μανίας του με κάμερα στο κεφάλι του, σαν στο βιντεοπαιχνίδι DOOM. Το μοιράστηκε στα ΜΚΔ. Θέλει να είναι γνωστός. Είναι ήρωας, μάρτυρας, αρκετά γενναίος για να κάνει ό,τι δεν μπορούν οι άλλοι ώστε να σώσει το «δυτικό» πολιτισμό.

Συγκρίνεται τις μεθόδους και την ιδεολογία που υποστηρίζει πως έχει με τον δράστη της επίθεσης στο τζαμί του Κεμπέκ Αλεξάντρ Μπισονέτ, που σκότωσε 6 ανθρώπους, Ήταν λευκός εθνικιστής που μισούσε τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους μουσουλμάνους. Ο Κρίστοφερ Χάσον, ντόπιος τρομοκράτης, που μόλις πιάστηκε, επίσης ήθελε να σκοτώσει μουσουλμάνους, εμπνευσμένος από το Μπρέιβικ. Συγκίνετέ το με τον δράστη της επίθεσης στη Συναγωγή του Πίτσμπουργκ. Σκότωσε 11 Εβραίους πιστούς,  Μοιράστηκε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Gad περί τιμωρίας «των βρώμικων κακών Εβραίων» επειδή έφερναν «βρώμικους κακούς μουσουλμάνους». Αυτό ήταν αναφορά στη θεωρία συνωμοσίας περί καραβανιών του Σόρος.

Η υποκείμενη ιδεολογία στην οποία βασίζεται όλη η θεωρία περί λευκής υπεροχής και ο βασικός φόβος τους είναι η «αντικατάσταση». Πως οι μετανάστες, Εβραίοι, μαύροι και μουσουλμάνοι θα εκτοπίσουν αυτούς, τους Λευκούς. Θυμάστε το Σαρλοτσβιλ; «Οι Εβραίοι δε θα πάρουν τη θέση μας». Δείτε τα τουίτ του Στιβ Κινγκ για μωρά.

Ο Στιβ Μπάνον, πρώην βασικός σύμβουλος του Τραμπ, αναφέρει το βιβλίο Camp of Saints ως ένα από τα αγαπημένα του. Το συστήνει. Είναι ένα ρατσιστικό μυθιστόρημα για μιγάδες μετανάστες που «εισβάλλουν» και κυριαρχούν στη Γαλλία. Οι λευκοί εθνικιστές θεωρούν πως οι Εβραίοι είναι επικεφαλής της καμπάλα που χρησιμοποιούν εμάς τους υπόλοιπους.

Έχουμε να κάνουμε με θυμωμένους, απογοητευμένους άνδρες, κυρίως λευκούς, που βρίσκουν στόχο και συλλογικότητα μέσα σε αυτές τις ακραίες ομάδες που τους δίνουν ένα ηρωικό αφήγημα μέσω της βίαιης ιδεολογίας περί λευκής υπεροχής. Σώζουν τον πολιτισμό με το να ξεφορτώνονται εμάς τους υπόλοιπους. Είναι σα λευκό ISIS.

Τα θύματα δεν είναι μόνο μουσουλμάνοι, αλλά και Εβραίοι, μετανάστες, πρόσφυγες, μαύροι, Σιχ, Λατινοαμερικανοί και γυναίκες (μισούν πραγματικά τις φεμινίστριες). Είναι απολυταρχία μηδενικού αθροίσματος. Καμία γκρίζα ζώνη. Ακριβώς όπως ο ISIS. Αυτές οι ομάδες ανεβαίνουν σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Έχουν μέινστριμ εκλεγμένους αγγελιοφόρους.

Προσέξτε. Πάρτε στα σοβαρά αυτή την ακραία ιδεολογία και τρομοκρατική απειλή. Φυλαχτείται από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και επικεφαλής ΜΜΕ που τους δίνουν βήμα και το μεταμφιέζουν ως «ελευθερία του λόγου» και μάχη κατά της «πολιτικής ορθότητας». Να φροντίζεται ο ένας τον άλλον. Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον. Τέλος.**

 Το οπισθόφυλλο του μανιφέστου του :
ο «Μαύρος Ηλιος», σύμβολο των νεοναζί και, βέβαια, της Χρυσής Αυγής.

Πηγές :

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply