Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » Οργή για το Μπρουνέι! - Θανατική ποινή με λιθοβολισμό για το ομοφυλοφιλικό σεξ και την μοιχεία...Ο Τζορτζ Κλούνεί ζητά μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι!Σε θάνατο δια λιθοβολισμού θα καταδικάζονται στο Μπρουνέι όσοι επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικό σεξ και διαπράττουν μοιχεία και ακρωτηριασμό ποδιού ή χεριού σε όσους καταδικάζονται για κλοπή!... Ο Τζορτζ Κλούνεϊ καλεί, με γραπτή δήλωσή του, σε μποϊκοτάζ εναντίον των εννέα ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο Χασανάλ Μπολκιάχ του Μπρουνέι, ως αντίδραση στην βάρβαρη απόφαση του βασιλείου του!


Οργή για το Μπρουνέι – Θανατική ποινή με λιθοβολισμό για το ομοφυλοφιλικό σεξ και την μοιχεία


Σε θάνατο δια λιθοβολισμού θα καταδικάζονται στο Μπρουνέι όσοι επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικό σεξ και διαπράττουν μοιχεία.

Ο νέος δρακόντειος νόμος που βασίζεται στις επιταγές της Σαρία, τίθεται σε εφαρμογή από τις 3 Απριλίου ενώ ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει και τον ακρωτηριασμό (ενός χεριού ή ενός ποδιού) για όσους καταδικάζονται για κλοπή. Οι ποινές μάλιστα θα εκτελούνται μπροστά σε Μουσουλμάνους.

Σημειώνεται πως το βασίλειο του Μπρουνέι ήταν βρετανική αποικία μέχρι το 1984. Την περίοδο της αποικιοκρατίας η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη αλλά βάσει του νέου νόμου είναι πλέον και αδίκημα που τιμωρείται με την ποινή του θανάτου όπως επίσης η μοιχεία, ο σοδομισμός και ο βιασμός. Το Μπρουνέι, τα τελευταία χρόνια υιοθετεί όλο και περισσότερο τους πιο ακραίους κανόνες και ποινές που προβλέπει ο ισλαμικός θρησκευτικός νόμος για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διάγουν το βίο τους οι πιστοί.


Η αρχή, όπως αναφέρει ο Guardian, έγινε το 2014 με σχετική απόφαση του σουλτάνου του Μπρουνέι ο οποίος βρίσκεται στο θρόνο από το 1967 και η προσωπική του περιουσία ανέρχεται σε 20 δισ. δολάρια καθιστώντας έναν από τους πλουσιότερους ηγέτες στον κόσμο.


Η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύτηκε και προβλέπεται η επιβολή χρηματικών προστίμων και ποινών φυλάκισης για όσους αποκτούν παιδιά εκτός γάμου και δεν προσεύχονται τις Παρασκευές.

Εξαιτίας ωστόσο των σφοδρών αντιδράσεων που υπήρξαν σε διεθνές επίπεδο, η ηγεσία της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια δεν προχώρησε στην περαιτέρω υιοθέτηση απαγορεύσεων και σκληρών ποινών βάσει του νόμου της Σαρία.

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση της εφαρμογής του νόμου της Σαρία και η στοχοποίηση των ομοφυλοφίλων προκάλεσε την έντονη αντίδραση οργανώσεων που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε το Μπρουνέι να αναστείλει άμεσα την εφαρμογή των νέων ποινών. «Η νομιμοποίηση τόσο σκληρών, απάνθρωπων ποινών, είναι μια αποκρουστική πράξη» σχολίασε εκπρόσωπος της οργάνωσης στο Μπρουνέι τονίζοντας πως κάποια εκ των «αδικημάτων» δεν έπρεπε καν να χαρακτηρίζονται ως τέτοια κάνοντας ειδική αναφορά στην «σεξουαλική πράξη μεταξύ δύο ενηλίκων του ιδίου φύλου».

Οι νέοι νόμοι αφορούν μόνος τους Μουσουλμάνους που αποτελούν περίπου τα 2/3 του πληθυσμού του Μπρουνέι, που ανέρχεται σε περί τα 423.000 άτομα.


Ο Τζορτζ Κλούνεί ζητά μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων του Σουλτάνου του Μπρουνέι – Παρέμβαση για τη θανατική ποινή


Ο Τζορτζ Κλόουνι καλεί σε μποϊκοτάζ εναντίον των εννέα ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι, ως αντίδραση στην βάρβαρη απόφαση του βασιλείου να επιβάλει θανατική ποινή για το ομοφυλοφιλικό σεξ.

Την Τετάρτη αποκαλύφθηκε ότι η ομοφυλοφιλία θα αποτελέσει πλέον κύριο αδίκημα στο έθνος του Μπρουνέι. Ο νόμος ισχύει μόνο για τους μουσουλμάνους και θα τιμωρείται με θάνατο δια του λιθοβολισμού.

Ο Κλούνεϊ ζητά με γραπτή παρέμβασή του να μποϊκοτάρουν τα ξενοδοχεία του Σουλτάνου Χασανάλ Μπολκιάχ.

«Από την 3η Απριλίου, το έθνος του Μπρουνέι θα ξεκινήσει να επιβάλει θάνατο με λιθοβολισμό σε οποιονδήποτε από τους πολίτες του αποδειχθεί πως είναι ομοφυλόφιλος», έγραψε ο ηθοποιός.

«Ο επικεφαλής όλων είναι ο σουλτάνος του Μπρουνέι που είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι ο ιδιοκτήτης της Υπηρεσίας Επενδύσεων του Μπρουνέι που κατέχει αρκετά όμορφα ξενοδοχεία», σημειώνει ο ηθοποιός και απαρίθμησε τα ξενοδοχεία.

1.Το Dorchester, Λονδίνο
2.Το 45 Park Lane, Λονδίνο
3.Το Coworth Park, Ηνωμένο Βασίλειο
4.Το Beverly Hills Hotel, Μπέβερλι Χιλς
5.Το Ξενοδοχείο Bel-Air, Λος Άντζελες
6.Το Le Meurice, Παρίσι
7.Το Ξενοδοχείο Plaza Athenee, Παρίσι
8.Το Ξενοδοχείο Eden, Ρώμη
9.Το Ξενοδοχείο Principe di Savoia, Μιλάνο

«Είναι ωραία ξενοδοχεία. Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί είναι ευγενικοί και δεν έχουν κανέναν ρόλο στην ιδιοκτησία αυτών των ιδιοκτησιών. Αλλά ας είμαστε σαφείς: κάθε φορά που μένουμε ή κάνουμε συναντήσεις ή δείπνα σε κάποιο από αυτά τα εννέα ξενοδοχεία, τοποθετούμε χρήματα απευθείας στις τσέπες των ανδρών που επιλέγουν να λιθοβολούν τους πολίτες τους επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή κατηγορούνται για μοιχεία», λέει ο Κλούνεϊ.

Το κάλεσμα του Κλούνεϊ σε μποϊκοτάζ έρχεται καθώς χθες έγινε γνωστό πως θα τιμωρούνται με λιθοβολισμό οι ομοφυλόφιλοι στο Μπρουνέι σύμφωνα νέους νόμους που θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη Τετάρτη.

Το Μπρουνέι είναι το πρώτο έθνος στη Νοτιανατολική Ασία που επιβάλει τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους βάσει του μουσουλμανικού νόμου της Σαρία.

Oι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα χαρακτήρισαν φρικτούς και αποτρόπαιους τους νέους νόμους, ζητώντας την άμεση απόσυρσή τους.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την απόφαση του Μπρουνέι να θέσει σε ισχύ αυτές τις βάρβαρες ποινές» δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας.


 Επιμέλεια : Τάσος Καραντής

Πηγές :


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply