Search This Blog

Slider

COMENTARISTAS

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

» » » » Tα κομμουνιστικά σύμβολα απαγορεύονται στους δρόμους του Κιέβου!
Οι εντολές των αρχών της ναζιστοκρατούμενης Ουκρανίας για τον σημερινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό στο Κίεβο.


«ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ 

1. Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία.

2. Η χρήση της σημαίας ή άλλων συμβόλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

3. Η χρήση στοιχείων ένδυσης και άλλων αξεσουάρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθόσον οι φίλαθλοι βρίσκονται στο δρόμο.

4. Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο.

5. Στοιχεία ένδυσης και σύμβολα της Σπαρτάκ Μόσχας καθόσον βρίσκονται στο δρόμο.

6. Κομουνιστικά σύμβολα». 

Τα παραπάνω καταγράφονται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπό τον τίτλο «Ενημέρωση προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού» και τη σημείωση: «Ενόψει του αγώνα της ομάδας μας στο Κίεβο και σχετικά με την παρουσία των φιλάθλων μας στην ουκρανική πόλη». Η ανακοίνωση ξεκινά ως εξής:« UEFA Europa league 2018/2019 – Φάση των 32: FC Dynamo Kyiv (UKR) – Olympiacos FC (GRE) 21-02-2019 – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρακτική τέτοιου είδους προειδοποιήσεων γίνεται μετά από συστάσεις των αστυνομικών αρχών της χώρας που βρίσκεται το γήπεδο όπου διεξάγεται ο αγώνας, υπό την εποπτεία της UEFA και σε συνεννόηση με τους παράγοντες της γηπεδούχου και της φιλοξενούμενης ομάδας. Στην ανακοίνωση, άλλωστε σημειώνεται: «Κατόπιν διαβουλεύσεων με τις αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι».

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για εντολές των αστυνομικών αρχών της ναζιστοκρατούμενης Ουκρανίας. Έτσι, λοιπόν, ανάμεσα στις απαγορεύσεις είναι οι συζητήσεις πολιτικής φύσεως, τα κομμουνιστικά σύμβολα και σημαίες και σύμβολα της Σοβιετικής Ένωσης. Σε ποια χώρα γίνονται αυτές οι απαγορεύσεις; Εκεί όπου τα ναζιστικά σύμβολα είναι κάτι … συνηθισμένο και οι αρχές δεν φαίνονται να έχουν κανένα πρόβλημα με αυτά. Μιλάμε για την «αγία» Ουκρανία που η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η κυβέρνηση της χώρας μας, συναγελάζεται με πολιτικούς της εκπροσώπους, που – όπως σημειώσαμε – δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα με τα σύμβολα των ναζί. 

Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως καταγράψαμε και σε σχετικό αφιέρωμα με αφορμή τον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντιναμό Κιέβου, στην εξέδρα της ομάδας υπάρχει πτέρυγα φασιστών κανονικών. Η λεγόμενη «100% λευκή εξέδρα», οι κουκούλες της Κου Κλουξ Κλαν, οι σβάστικες και το μίσος κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών και οπαδών, είναι μια πραγματικότητα για μέρος των οπαδών της ομάδας.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση για τον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Κίεβο: 

«UEFA Europa league 2018/2019
Φάση των 32: FC Dynamo Kyiv (UKR) – Olympiacos FC (GRE) 21-02-2019

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Κατόπιν διαβουλεύσεων με τις αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

16. Με βάση τις πληροφορίες και την αξιολόγηση κινδύνου, η αναμέτρηση δηλώνεται ως ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (HIGH RISK)
17. Συνιστούμε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού να αποφύγουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ιδίως την ημέρα της αναμέτρησης. Προτείνεται εντόνως η χρήση ταξί.
18. Για λόγους ασφαλείας, η Αστυνομία θα ορίσει ως σημείο συνάντησης το Police Sadik (οδός Ivana Fedorova 10; GPS 50.42755127 30.51457024) – βλ. χάρτη παρακάτω
19. Το σημείο συνάντησης θα είναι ανοικτό από τις 19:30
20. Συνιστάται ιδιαιτέρως στα στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός να μεταβούν στο σημείο συνάντησης με ταξί.
21. Η αστυνομία θα συνοδεύσει τους φιλάθλους του Ολυμπιακού στο γήπεδο (τομέας φιλοξενούμενων) – βλ. χάρτη παρακάτω (κόκκινα βέλη)
22. Η πρόσβαση θα πραγματοποιηθεί μόνο μέσω των Νότιων Θυρών (South Gates)!!! – βλ. χάρτη παρακάτω
23. Εάν κάποιος επιθυμεί να μεταβεί στη Νότια Θύρα με ταξί, ο τελικός του προορισμός πρέπει να είναι η οδός Dilova, 5B (οφθαλμολογική κλινική Eximer).
24. ΔΕΝ είναι εφικτή η επικύρωση εισιτηρίων για τον Τομέα 3 (τομέας για φιλοξενούμενους) από άλλες θύρες (Βόρειες 1, 2, και Δυτικές 1,2,3,4,5) και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.
25. Εάν έχετε οποιοδήποτε ερώτημα ή ανάγκη, επικοινωνήστε με τα στελέχη της DIALOGUE POLICE (αστυνομικοί με μπλε μπουφάν).
26. Οι Πύλες θα ανοίξουν 2 ώρες πριν την ώρα έναρξης.
27. Ο έλεγχος ασφαλείας για τους φιλάθλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα πραγματοποιηθεί από τους υπαλλήλους πριν τις περιστροφικές θύρες (τουρνικέ).
28. Μετά τον έλεγχο ασφαλείας, οι φίλαθλοι θα επικυρώνουν το εισιτήριό τους στα τουρνικέ.
29. Θα εφαρμοστεί η διαδικασία «καθυστερημένης εξόδου» (hold back). Η διάρκεια της παραμονής στις κερκίδες μετά τη λήξη της αναμέτρησης θα αποφασιστεί από τον Αστυνομικό Διοικητή με βάση την αξιολόγηση κινδύνου. Θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου.
30. Για λόγους ασφαλείας, οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν στην πόλη (ξενοδοχεία) με λεωφορεία. Είναι σημαντικό να ενημερώσουν, κατά τη διάρκεια τη αναμέτρησης, τα στελέχη της DIALOGUE POLICE για τα ονόματα των ξενοδοχείων τους.

ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ
1. Συζητήσεις πολιτικής φύσης, ιδίως σχετικά με τον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία
2. Η χρήση της σημαίας ή άλλων συμβόλων της Ρωσικής Ομοσπονδίας
3. Η χρήση στοιχείων ένδυσης και άλλων αξεσουάρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός καθόσον οι φίλαθλοι βρίσκονται στο δρόμο
4. Σημαίες και άλλα σύμβολα της ΕΣΣΔ καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
5. Στοιχεία ένδυσης και σύμβολα της Σπαρτάκ Μόσχας καθόσον βρίσκονται στο δρόμο
6. Κομουνιστικά σύμβολα» 
«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply